Laadukas suodatin on avain puhtaana virtaavaan öljyyn

Hydraulijärjestelmien puhtauden tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa. Järjestelmän puhtaanapito vähentää riskejä, jotka voivat tulla todella kalliiksi. Eräs tärkeä palanen järjestelmän puhtaanapidossa on oikeanlainen suodatin.

Hydraulijärjestelmän epäpuhtauksista johtuvat toimintahäiriöt aiheuttavat aina vähintäänkin harmia ja päänvaivaa. Pahimmillaan häiriö voi maksaa satoja tuhansia euroja. Noin 80 % hydraulijärjestelmien toimintahäiriöistä aiheutuvat öljyn epäpuhtauksista, ja usein onglema on peräisin järjestelmän valmistuksen ja kokoonpanon ajalta.

Suodatin valitaan tarpeen ja järjestelmän mukaan

Hydraulijärjestelmien puhtaanapidossa tärkeää roolia näyttelee öljyn suodatus. Suodatuksen tarkoitus on varmistaa järjestelmän häiriötön toiminta ja estää kalliiden komponenttien ennenaikainen vaurioituminen. Suodattimen avulla järjestelmän öljynpuhtausluokka pysyy vaaditulla tasolla ja komponentteihin ei päädy epäpuhtauksia.

Tehohydrolla hydrauliikkasuodatinvalikoimaan kuuluvat paine-, paluu-, huohotin- ja sivukiertosuodattimet. Perinteisten paine-, paluu- ja huohotinsuodattimien ohella järjestelmän sivukiertosuodatus on yleistynyt. Sivukiertosuodatuksen kautta hydrauliöljy saadaan lisättyä suodatettuna. Sivukiertosuodattimella järjestelmästä voidaan poistaa huomattavasti hienojakoisempaa likaa, kuin mitä linjasuodattimilla. Lisäksi veden poisto onnistuu, ja lämmönvaihtelua voidaan tasata. Nykyaikaisilla suodatusratkaisuilla voidaan poistaa myös öljyn lakkautumistuotteita.

Suodatus ja puhdas öljy säästävät rahaa

Me Tehohydrolla tarjoamme laadukkaiden suodattimien lisäksi myös öljyn puhtausluokan mittauksia ja kunnonvalvontaa. Öljyn kuntoa voi pitää koko hydraulijärjestelmän kunnon mittarina, joten huoltovälinkin määrittelyyn kannattaa panostaa. Nykyisillä laitteilla hiukkaset, vesipitoisuus ja öljyn kunto pystytään määrittämään luotettavasti järjestelmän käytön aikana. Näin myös alkavat vauriot komponenteissa on mahdollista huomata ennen suurempien ongelmien ilmaantumista. Tehohydrolta on myös saatavilla kumppanuudeen perustuvia sopimuksia, joilla huoltoväli räätälöidään asiakkaalle parhaaksi mahdolliseksi.

Suodattimen ohella öljyn puhtaudesta huolehtii järjestelmien huuhtelu. Siirrettävällä huuhteluyksiköllämme saamme suuretkin hydraulijärjestelmät huuhdeltua. Kalustoomme kuuluu esimerkiksi Hydacin FluidAqua Mobil, joka on kehitetty hydrauliikka- ja voiteluöljyjen vedenpoistoon, suodatukseen ja kaasujenpoistoon. Kirjoitimme huuhteluyksiköstä lisää aiemmassa artikkelissamme. Voit lukea artikkelin täältä.

Yhteenvetona voisikin todeta, että laadukas suodatin, huoltojen oikea-aikaisuus ja öljyn vaihtovälin turvallinen kasvatus säästävät selvää rahaa. Odottamattomia laiterikkoja ei synny, järjestelmiä ei ylihuolleta ja öljyn kunnosta on entistä ajantasaisempaa dataa. Näin hydraulijärjestelmien käyttöikäkin kasvaa, ja ne voivat maksaa itsensä investointina takaisin korkojen kera.

Olemme palveluksessasi kaikissa suodattimiin ja järjestelmien puhtaanapitoon liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä, niin katsotaan millainen ratkaisu palvelee parhaiten juuri sinua!

JYRI KURONEN
Tekninen myyjä
p. 040 5088965
jyri.kuronen@tehohydro.fi