Huolletulla sylinterillä prosessi sujuu kuin rasvattu

Hydrauliikkajärjestelmien sylinteri on ahkera työjuhta, joka pitää prosessin liikkeessä. Kuten muiden komponenttien, myös sylinterin säännöllinen ja ennakoiva huolto ehkäisee ikäviä ja kalliita yllätyksiä.

Sylinterien huollossa pätee sama vanha neuvo kuin hydrauliikassa yleisesti: ennakointi on viisautta. Kun sylinteri on hyvässä kunnossa, se toimii optimaalisesti ja koko järjestelmä kehrää tasaisesti. Lisäksi sylinterien säännöllinen huolto säästää rahaa ja tuo tuotantovarmuutta.


Ennakoi, säästä, rentoudu


Säännöllisesti ja asianmukaisesti huollettu sylinteri toimii kuin rasvattu ja kestää käytössä pidempään. Ennakoivalla huollolla vältetään esimerkiksi tiivisteiden hajoaminen, mikä aiheuttaa toimintahäiriön sylinteriin ja mahdollisesti koko järjestelmään.

Sylinterien säännöllisestä huollosta on syytä pitää kiinni, sillä näin välttää kalliin paukun etenkin teollisuudessa. Kun sylinteri hajoaa, koko tuotantoprosessi katkeaa. Hajoava sylinteri voi myös vahingoittaa järjestelmän muita komponentteja ”saastuttaen” sen irroneilla likapartikkeleilla. Tällöin vahingon korjaaminen vaatii merkittävästi enemmän työtä, resursseja ja rahaa, ja hallitsematon tuotantokatkos jatkuu pidempään.

Huoltamaton sylinteri on myös työturvallisuusriski. Erityisesti teollisuudessa hydrauliikkajärjestelmiin voi kohdistua runsaammin mekaanista kuormaa, jolloin sylinterin hajoaminen voi aiheuttaa esimerkiksi hallitsemattoman energiapurkauksen tai liikkeen, josta voi seurata suuria henkilövahinkoriskejä.Asiakas määrää, me huollamme


Sylinterien huolto lähtee liikkeelle siitä, että huollettava komponentti tunnetaan. Vaikka kaikkien sylinterien perustehtävä on samanlainen, on niissä komponentti- ja valmistajakohtaisia eroja. Esimerkiksi käyttötarkoitus, tiivisteen malli, käyttölämpötila ja sylinterin sisältämä aine määrittelevät hyvin pitkälti sen, miten komponentti huolletaan.

Meillä Tehohydrolla sylinterien huoltoon on oma erikoistunut tiimi, jolla on pitkä kokemus hydrauliikan huolto- ja korjaustöistä. Talossamme järjestetään myös sisäistä koulutusta sylinterien laadukkaan huollon takaamiseksi. Lisäksi kattavan varastomme hyllyiltä löytyy laajalta skaalalta varaosia ja tarvittavat tiivisteet. Valikoimaa täydennämme vahvan yhteistyöverkostomme valikoimalla. Tarvittaessa pystymme siis reagoimaan huoltotarpeisiin ketterästi.

Me emme yritä sovittaa kaikkia asiakkaita samanlaiseen muottiin, siksi myös tarjoamamme sylinterien huoltopalvelu räätälöityy tarpeiden ja tilanteen mukaan. Avaimet käteen -tyyppisellä palvelulla hoidamme kaiken aina huollettavan sylinterin irrottamisesta huollon jälkeiseen takaisinasennukseen asti. Meille tuttu toimintamalli on myös huollettavan sylinterin nouto asiakkaan luota ja huolletun sylinterin toimitus asiakkaan varastoon. Voimme myös hyödyntää asiakkaan omia varaosavarastoja tai huoltaa meille lähetetyn komponentin. Huoltopalveluissamme asiakkaat luovat yhteistyössä kanssamme itselleen sopivan toimintamallin, jonka mukaan toimitaan.

Sylinterihuoltoa on saatavilla kaikkialla Suomessa. Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voisimme palvella parhaiten juuri sinua!

Jani Näivä
Myyntipäällikkö
Projekti- ja asennuspalvelut
Lappeenranta
040 0614835
jani.naiva@tehohydro.fi

Antti Kojo
Korjaamotyönjohtaja
Korjaamon töiden vastaanotto
Lappeenranta
0400 237 678
antti.kojo@tehohydro.fi