Puhtaalla hydrauliikkajärjestelmällä parannat laitteesi käyttöastetta ja vähennät huoltokustannuksia

Hydraulijärjestelmien puhtauden tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa. Järjestelmän puhtaanapito vähentää riskejä, jotka voivat tulla todella kalliiksi. Eräs tärkeä palanen järjestelmän puhtaanapidossa on oikeanlainen suodatin.

Hydraulijärjestelmän epäpuhtauksista johtuvat toimintahäiriöt aiheuttavat aina vähintäänkin harmia ja päänvaivaa. Pahimmillaan häiriö voi maksaa satoja tuhansia euroja. Noin 80 % hydraulijärjestelmien toimintahäiriöistä aiheutuu öljyn epäpuhtauksista, ja usein ongelma on peräisin järjestelmän valmistuksen ja kokoonpanon ajalta.

Suodatin valitaan tarpeen ja järjestelmän mukaan

Hydraulijärjestelmien puhtaanapidossa tärkeää roolia näyttelee öljyn suodatus. Suodatuksen tarkoitus on varmistaa järjestelmän häiriötön toiminta ja estää kalliiden komponenttien ennenaikainen vaurioituminen. Suodattimen avulla järjestelmän öljynpuhtausluokka pysyy vaaditulla tasolla ja komponentteihin ei päädy epäpuhtauksia.

Tehohydrolla hydrauliikkasuodatinvalikoimaan kuuluvat paine-, paluu-, huohotin- ja sivukiertosuodattimet. Perinteisten paine-, paluu- ja huohotinsuodattimien ohella järjestelmän sivukiertosuodatus on yleistynyt.

”Sivukiertosuodatuksen kautta hydrauliöljy saadaan lisättyä suodatettuna. Sivukiertosuodattimella järjestelmästä voidaan poistaa huomattavasti hienojakoisempaa likaa kuin linjasuodattimilla. Lisäksi veden poisto onnistuu, ja lämmönvaihtelua voidaan tasata. Nykyaikaisilla suodatusratkaisuilla voidaan poistaa myös öljyn lakkautumistuotteita”, toteaa Jani Näivä.

Tehohydrosta Hengstin hydrauliikkasuodattimien jälleenmyyjä Suomessa

Tehohydro ja Hengst Filtration ovat solmineet teollisuus- ja hydrauliikkasuodattimien jälleenmyyntisopimuksen. Hengst valmistaa laadukkaita suodattimia kattavalla valikoimalla niin teollisuuden kuin hydrauliikan tarpeisiin. Hengstin suodattimet tunnettiin aiemmin nimellä Rexroth-suodattimet. Tehohydro on ainoa Hengst-teollisuussuodattimien jälleenmyyjä Suomessa.

”Yhteistyö on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Hengstin laajalla valikoimalla teollisuus- ja hydrauliikkasuodattimia pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua ja asiakkaan ei tarvitse olla suodatuksen asiantuntija”, Aksel Miloserdov Tehohydrosta kertoo.

Suodatus ja puhdas öljy säästävät rahaa

Me Tehohydrolla tarjoamme laadukkaiden suodattimien lisäksi myös öljyn puhtausluokan mittauksia ja kunnonvalvontaa. Öljyn kuntoa voi pitää koko hydraulijärjestelmän kunnon mittarina, joten huoltovälinkin määrittelyyn kannattaa panostaa. Nykyisillä laitteilla hiukkaset, vesipitoisuus ja öljyn kunto pystytään määrittämään luotettavasti järjestelmän käytön aikana. Näin myös alkavat vauriot komponenteissa on mahdollista huomata ennen suurempien ongelmien ilmaantumista. Tehohydrolta on myös saatavilla kumppanuuteen perustuvia sopimuksia, joilla huoltoväli räätälöidään asiakkaalle parhaaksi mahdolliseksi.

Ratkaisuja akuutteihin suodatusongelmiin vuokralaitteilla

Vuokralaitekalustoomme kuuluu esimerkiksi Hydacin FluidAqua Mobil (FAM-15), joka on kehitetty hydrauliikka- ja voiteluöljyjen vedenpoistoon, suodatukseen ja kaasujenpoistoon. Veden pääsyä järjestelmään on vaikea estää kokonaan. Se voi olla yhtä haitallista kuin öljyn epäpuhtaudet.

Tehohydrolla on myös käytössään moderni lakkautumisen poistoon kehitetty öljynkunnostuslaite. Se poistaa lämpimässä öljyssä liuenneena olevia epäpuhtauksia, jotka jäähtyessään muuttuvat kiinteään olomuotoon. VEU-F lakkautumisenpoistoyksikkö sopii lähes minkä kokoisiin järjestelmiin hyvänsä, mutta useimmiten kyseeseen tulevat hydraulijärjestelmät, joiden öljysäiliön tilavuus vaihtelee 400–10 000 litraan, täysin riippuen kohteesta.

Näiden lisäksi Tehohydrolta on saatavissa erilaisia sivukiertosuodatuslaitteistoja, kuten OLF-sivukiertosuodatuslaitteisto vuokralle.

Öljyjärjestelmien kuntoon tai suodatukseen liittyvissä ongelmissa katsomme aina kokonaisuutta asiakkaan tarpeen mukaan tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä, katsotaan yhdessä, millainen ratkaisu palvelee parhaiten sinua.

Jani Näivä
Projektipäällikkö
040 0614835
jani.naiva@tehohydro.fi